PONIEDZIAŁEK 06.05.2024
Makaron pełnoziarnisty z serem waniliowym i sosem leśnym 300 g (maliny, truskawki, jagody, wiśnie) Lemoniada z pomarańczy, cytryny i mięty na miodzie 220 ml, Gruszka(1,5,6,7)
WTOREK 07.05.2024
Krupnik z jarzynami i koperkiem 300-400 g(1,7,8)
Pierogi leniwe 200g, Sałatka owocowa (arbuz, pomarańcza, winogron, melon) 150 g (1,3,7)
ŚRODA 08.05.2024
Gołąbki z młodej kapusty z ryżem naturalnym w passacie pomidorowej 100-130 g, Surówka 120g z pory, jabłka, marchewki, kukurydzy, Kompot wieloowocowy 200 ml (1,7)
CZWARTEK 09.05.2024
Filet z miruny z pieca 100-120 g, Ziemniaki 220g, Kapusta kiszona duszona na maśle z koperkiem, koper łączymy z kapustą przed wydaniem (1,3,4,7)
Kompot agrestowo- truskawkowy 200ml
PIĄTEK 10.05.2024
Zupa grochowa z parówką z szynki i ziołami (cząber, majeranek, czosnek, natka pietruszki) 300-400g (1,7,8)
Pyzy na parze (150g) z sosem truskawkowo-jogurtowym 180 ml, (1,3,7,9*)